Chokladkokoskakor

Detta är ett recept jag hafft i flera år men aldrig kommit mig för att prova trotts att jag tittat på det flera gånger o sagt att dessa ska jag baka.
Nu äntligen har jag bakat dem! :D



Detta behövs:








  

Jag vale att röra ihop smeten för hand.
Jag skar ner smöret i små bitar för att det snabbare skulle bli rumstempereat och mjukt.
Så hade jag i socker och vaniljsocker o rörde ihop poröst.


   

Efter det vispade jag upp 1 ägg men bara hälften ska i smeten och röras om.
Sen mätte jag upp 50 g choklad.

   

Chokladen smälte jag sedan över ett vatten bad, hade kokos i smeten och sen den smälta chokladen.

   

Så rörde jag ihop allt o så i med mjöl o arbeta ihop till en smidig deg.
Degen delades på 2 och rullades ut till 2 avlånga rullar ca 3cm diametern.

  

Efter det skulle degen/rullarna läggas i plast folie och vara i frysen 45 min eller i kylskået över natten.
Jag valde att ha dem i kylskåpet över natten. :)

   

Nästa dag på morgonen tog jag fram rullarna som stelnat och skar upp dem som står skrivet i receptet
(ca 1 cm tjocka skivor)
Det står sedan att man ska grädda dem mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 min.......



Så här blev mina kakor! Jätte tjocka och fula!!!
Så här såg INTE kakorna ut i receptet!

  

Jag hade 1 plåt till som jag skyndade mig att ta ut för att platta till kakorna!
Verkar som de glömt skriva att kakorna ska plattas till lite innan man sätter in dem i ugnen....
De tillplattade kakorna såg sedan ut som de på receptet nämligen! :)

Så när du skurit upp kakorna, låt de tina lite så du kan platta till dem innan du stoppar in dem i ugnen på 175 grader men då 10-15 min.





Kakorna blev i allafall underbart goda och kakorna på sista plåten ser ut som de ska göra :)



Klara att avnjutas. :)
Förvara kakorna i en burk med lock som verkligen sluter åt ordentligt.
/Häxan

Ps, jag fotar allt själv till min blogg undertiden som jag bakar.
Det gör att jag ibland inte hinner med att fota alla moment men gör så gott jag kan :)

Anisstjärnor

Anisstjärnor är små goda kakor som jag egentligen tycker borde heta mördegskakor m stjärnanis :D
Receptet på dessa har jag hittat i en mat tidning. :)



Detta behövs:








   
Jag valde att lägga smörpapper diskbänken och ingredienserna på smörpappret för att snabbt hacka samman allt till n smidig deg.

  
När jag ftt i hop en smidig det kavlade jag ut den som det står i receptet ca 3mm tjock och tog ut kakorna med pepparkaksformar.
Här gjorde jag lite fel.... jag la kakorna direkt på bakplåtsklädd plåt. :)

   

Så tog jag Anisstjärnorna och krossade/stötte dem ordentligt i en mortell och blandade ordentligt.

  

Jag hälde upp mjölk i en liten skål och penslade kakorna, sedan strödde jag över pärlsocker/stjärnanis blandningen.
Gräddade mitt i ugnen på 175 grader i 10 min.


Kakorna fick sedan svalna på plåten för att sen läggas ner i en burk med lock som sluter om ordentligt.



Kakorna blev väldigt goda!!! :)
/häxan

ps jag fotar allt till min blogg själv samtidigt som jag bakar så ibland hinner jag inte fota alla moment mör gör så gott jag kan. :)

Spritsade marängkringlor doppade i choklad

Då har jag provat på ett nytt recept.
Detta recept har jag hittat i n veckotidning faktisk och varit sugen på att göra ett tag. :)
Receptet innehåller nötter och jag är lite känlig mot det, ibland går det bra o ibland sväller luftrören upp så jag får svårt att andas.

Jag valde därför att hoppa över nötterna och blandade i krossade mandelspån istället.
Mandel för min del brukar alltid gå bra.

Är man nötallergiker o inte ens klarar mandel så kan man hoppa över det. :)



Som vanlig plockar jag fram allt jag behöver. :)
Detta behövs:



Så här gör du:






   
Ta fram en kastrull och en rostfri bunke som får plats i kastrullen. Eftersom detta ska vispas i ett vattenbad.
Dela äggen så du BARA har äggvitorna i den rostfria bunken.
Tappa upp vatten i kastrullen men inte för mycket vatten, sätt ner bunken och sätt på plattan.
Vattnet ska bli varmt men inte koka.
Ha ner socker med äggvitorna och vispa på ganska hög fart med en elvisp tills att smeten är fast och blank.
(jag fick vispa i ca 10 min)


   

När smeten är fast och blank ha då i de rostade nötterna.
Jag är ibland lite känslig mot nötter, mina luftrör kn svälla upp o jag får svårt att andas så jag valde istället att ha i krosade mandelflarn. (Jag hälde i lite mandelflarn i en mortel o mosade runt lite.
(detta kan hoppas över totalt)
Häll sedan i nötterna/ mandeln i smeten, ta en slickepott och rör om ordentligt så de blandas väl.


  

Häll sedan smeten i en spritts och spritsa ut kringlor.
Grädda sedan mitt i ugnen på 100 grader i minst 1 timme.
(Jag lät mina vara inne 1 timme och 10 min)
När de gräddat klart, stäng av ugnen men låt plåten stå kvar i ugnen på eftervärme med luckan på glänt.

   

När marängerna svalnat är det daggt att doppa dem i choklad.
Min man gillar inte mörk choklad så jag tog mjölkchoklad istället.
Detta ska smältas i ett vattenbad.
Ta fram en kastrull, fyll m vatten, placera en skål ovanpå, sätt på plattan så att vattnet blir varmt me det ska inte koka.
Ta fram choklad, hacka den i småbitar så den smälter snabbare o lättare och häll det i skålen.

  

Låt sedan chokladen sakta smälta, rör om då och då så du får den flytande utan klumpar.
Du kan sedan börja doppa marängkringlorna i chokladen.
Jag valde att ta fram ett galler och lägga smörpapper på det så jag sedan kunde lägga marängkringlorna på.



Låt de sedan få stå så chokladen stelnar.
Jag valde att låte de stelna i rumstemperatur.



När chokladen stelnat är de klara att avnjutas! :)
De blev riktigt goda! :)
Jag la ner mina i en burk med lock som sluter om ordentligt. :)

/häxan

Ps jag fotar allt till min blogg själv undertiden som jag bakar/lagar maten
Detta gör att jag inte hinner fota alla moment men försöker hinna med så mycket som möjligt :)

En helt vanlig jävla kaka!

Jag känner att jag vill dela med mig av detta humor recept. :D
Denna har jag hafft hängandes på kylskåpet nu i många år men på något sätt så här runt jul tänker jag ännu mer på den.

Kan det vara pg av all julstress o att man behöver lite humor också :)

Här kommer nu en helt vanlig jävla kaka!

Ett ägghelvete

1dl sur mjölk

Så lite smör som möjligt

Socker

Ingen jävla mandel i allafall

2 dl bakpulver

1 pkt fula russin

Fyllning:
1 dl vaniljsocker

1 melon eller nått annat skit

Mycket sprit!

 

Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvisp i 1 timme

Grädda direkt i skålen, skit i att smöra o bröa kakhelvetet fastnar ändå!
Dunka utav bara helvete för att gå ut skiten.
Garnera med melon eller nått annat skit och sprit.
Om kakan inte lossnar släng ut bunkhelvetet genom fönstret och drick upp spriten!




Pastasås med lövbiff

Ibland har man slut på nästan allt hemma och får då rota igenom sina gömmer för att se vad man kan hitta och vad man kan koka ihop :D
Det var så denna rätt föddes.

Eftersom jag improviseratihop den har jag inget exakt recept.



Detta behövs för 1-2 portioner

2 lövbiff skivor
purjolök
vitlök
rödlök
morot
grädde
peppar
bandpasta

  
Jag tog 1 röd lök, den ena halvann skar jag upp i båg formar och den andra halvan hackade jag och la i 2 olika skålar.
Sen tog jag moroten och skar den i väldigt tunna stavar.

   
Efter det tog jag en bit purjolök som jag tvättade noga och sedan skar upp i bitar.
efrer det tog jag lövbiff skivorna och skar upp dem i tunna  strimlor.

  
Sen satte jag på en kastrull med vatten för att koka pastan.
Efter det tog jag fram min gjutjärnspanna, la i en klick smör och stekte upp lövbiff srtimlorna med pressad vitlök och rödlöksbågarna.
Jag stekte till jag fick en fin färg och hade även på lite pepparmix.
Efter det hälde jag på en skvätt fet grädde.
När man lagar mat på fet grädde behöver man oftast ingen redning, den reder sig själv

  
När grädden tjockat till sig hade jag i grönsakerna, rörde om lite lätt så de bara blev varma.
jag gillar när krispigheten finns kvar i grönsakerna.


Fotat direkt ur min stekpanna :)
Nu är det klart för att serveras med lite pasta.
Smaka av först så du känner att det är kryddat efter din smak, jag använde pepparmix till denna.
ibland innehåller vissa kryddblandningar redan salt vilket denna gjorde så jag smakade av o tyckte inte den behövde nått salt.


Jag valde att koka grön bandpasta till denna rätt.
Jag la upp allt och pepprade lite ovanpå.




Snabbt, lätt och gott! :D
/Häxan

Ps: jag fotar allt själv till min blogg undertiden som jag lagar maten/bakar.
Försöker hinna med o fota alla moment.


Hallontryffel

Testade att göra hallon tryfflar.
Detta underbara recept hittade jag i en mmat tidning för en massa år sedan.




Som vanligt plocar jag ju fram allt jag behöver.
Jag tycker det är bättre att plocka fram allt och plocka bortallt eftersom man använder, på så sätt är det mindre risk att man missar något.

Detta behövs:



Så här gör du:





   
Ta fram en kastrull och ha ner hallon och socker. ¨
Låt koka upp och låt väskan koka bort lite, ställ sedan kastrullen åt sidan.

Ta fram en ny kastrull ha i smör och grädde och låt smöret smälta med grädde.

   
När smret smält i grädden ha då i hallonröran och rör om.
Tafram chokladen och hacka den i mindre bitar. 

  
Häll ner bitarna i den varma vätskan och låt de smälta under omrörning tills du fått en slät smet.
Ställ då in smeten i kylskåpet en stund för att svalna och stelna till sig lite.

  
(Denna smet stelnade till sig på ca 1 timme för mig)
Ta fram en skål/fat och häll ut lite kakao på den.
Ta en tesked forma choklad/hallonsmeten till små bollar, rulla dem i kakaon
Har du en rund tesil är den väldigt bra att använda här.

   
Lägg den kakao rullade bollen i tesilen ch skaka om lite lätt så att överflödig kakao lossnar.
Lägg sedan bollarna i små knäck formar.
Jag brukar lägga dem i knäck formar för jag tycker det ser trevligare ut när man sedan serverar eller om man ska ge bort i pressent.


När formarna blivit  fyllda ställer jag in tryfflarna i kylen igen för att yttligare få stelna innan
jag sedan lägger dem i burkar m tätt lock.
Om jag behöver stapla tryfflar på varandra brukar jag först lägga ett lager, sen klippa till overhead papper och lägga ovan på sen kan man lägga på ett till lager med tryfflar.
På så sätt slipper tryfflarna mosa varandra. :)



Förvara dessa svalt, gärna i kylskåpet.
Goda till fika eller bara att njutas m en kopp kaffe :)

/Häxan

Ps: jag fotar allt till min blogg själv samtidigt som jag bakar eller lagar maten.
Jag hinner då inte alltid fota alla moment men försöker hinna med så mycker som möjligt :)

Saffranstryffel

Julen närmar sig och jag tillbringar så klart mer tid i köket än jag brukar :D
Detta recept har jag hittat i en mat tidning för några år sedan och nu äntligen provar jag det.
Jag har hela tiden varit rädd att detta skulle bli för sött!
Först vit choklad o så saffran och honung på det..... men det blev inte så farligt sött som jag trodde! :)
Riktigt goda faktiskt! :)



Detta behövs:



Jag brukar även ha små knäckformar när jag gör tryfflar.
Trevligare att lägga på samt trevligare att ta fram och servera sen :)

I recepter står det ju ca 15 tryfflar men jag fick 35! :D
Fråga mig inte hur detta gick till! :D

  
Smält smöret ihop med gräden.
Ha sedan ner honung och saffran Observera att det står ½ paket saffran.
rör om.

   
Ta sedan fram den vita chokladen hacka den i mindre bitar och häll ner i den  varma vätskan.

  
Rör om sakta och låt chokladen smälta och blandas till en jämn smet.
Ställ sedan in i kylskåpet en stund för att svalna och stelna till lite.

  
(Jag fick ha min smet i kylen ca 4 timmar)
Häll upp florsocker i en skål/fat ta en tesked och rulla tryffelsmeten till små bollar.
Rulla dem i florsockret.

  
Nu är det bra om du har en tesil, lägg bollen i tesilen och skaka om lite så att överflödigt florsocker lossnar.
Så tycker jag att man får en finare rund form.
Lägg sedan i en liten knäck form.


När jag rullat alla bollar ställer jag in dem i kylen en stund så de får stelna yttligare.
Efter det tar jag fram en burk med tätt loch och lägger ner tryfflarna där.
För att stapla tryfflarna på varandra brukar jag köpa overheadpapper, som jag klipper till.
Då kan man göra ett lager m tryfflar läga på overheadpapper och sen lägga på en omgång tryfflar till.
Då slipper de bli mosade av varandra. :)



Små goda söta tryfflar.
Kul att ge bort i pressent eller att bjuda på till fika. :)

/Häxan

RSS 2.0