Snökakor

Nu blir många av mina vänner glada då jag ÄNTLIGEN lägger ut receptet på snökakor! ;D
Hittade detta underbara recept i tidningen hembakat.

Jag tyckte receptet lät jätte intressant o var bara tvungen att testa baka dem.
Jag bakade dem i december i samband med att min man fyllde år o nu äntligen 2 månader senare finner jag tid att blogga om dem! :D



Detta behövs:








'   

Hacka cholkalden och smällt den sakta i ett vattenbad.
undertiden som chokladen smälter vispa ihop smör och farin socker.
Låt den smälta chokladen i vattenbadet svalna lite.

   

Vispa i ägget, vaniljsocker och kardemmuma och sedan den smälta chokladen på svag vispning.

   

Ha, sedan i kakao, bakpulver och salt och vispa lite lätt igen.
Ta sedan fram en slev och rör ner mjöl ock mjölk.

  

Rör i hop så degen blir lite kladdig.
Forma en längd och slå in den i plast folie, låst stå i kylen några timmar.

   

När degen fått stelna till sig lite häll upp strösocker i en skål och florsocker i en annan.
Ta bort plastfolien och skär rullen i cm tjocka skivor, rulla till bollar o platta till dem lite.

   

Rulla sedan kakan ordenltligt i strösocker och sedan ordentligt i florsocker!
Dränk verkligen kakan i florsocker!
Lägg sedan på bakpappersklädd plåt.

Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 14 min så att ytan krackelerar.



Uuuuunderbart goda kakor!!!!



Förvara sedan kakorna i burk med tätt lock.
(Jag la lite smörpapper mellan kakorna i burken)
Kakorna blir lite så där mysigt sega sen och fantastiskt goda! :)

/häxan


ps: jag fotar allt till min blogg själv undertiden som jag håller på så i bland hinner jag inte att fota alla moment men försöker hinna med så mycket jag kan :)

Kaffekakor

I december fyllde min man år och jag bakade då en hel del.
Jag testade en hel del nya recept, men har inte orkat att blogga om dem då det varit en massa annar runt om mig men här kommer nu receptet på kaffe kakor i allafall.











   

Hacka samman alla ingredienser.
Jag brukar hacka så mycket som möjligt men mot slutet pressar jag i hop allt med hjälp av smörpapper så det blir mer del liknande.

   

När jag fått den mer degliknande arbetar jag i hop den för hand så den blir slät o fin.
Dela sedan upp degen i 2 jämnstora bitar.

   

Gör 2 längder/rullar som är  4-5 cm i diameter och rulla in i plastfolie.
Lägg sedan i kylskåp ca 2 timmar för att stelna lite.

   

När degen stelnar är det bara att ta fram den, ta bort foliet och skär ca ½cm tunna skivor.
Ta fram bakplåtspapper o lägg på plåt, lägg sedan kakorna på och grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 10 min.
Låt kakorna sean svalna.

   

När kakorna svalnat blanda då ihop kaffekrämen.
Dela upp kakorna så du får bottnar o toppar.
Bred krämen på den sidan som legat mot pappret och lägg på en till kaka så du får krämen mellan kakorna.

  

Jag delade upp kakorna så jag såg att jag fick lika många undersidor som översidor,
Så bredda jag på krämen på alla undersidorna så det bara var att lägga på "översidor"

   

Eftersom det är en smörkräm till kakorna bör de förvaras i kylskåp.
jag tog fram en burk m tätt lock varvade kakor och bakplåtspapper o förvarade dem i kylskåpet.



Kanon goda små kakor! :D



Så var kakorna klara att avnjutas. :)

/Häxan

Ps: jag fotar allt till min blog själv undertiden som jag håller på.
Detta gör att jag inte alltid hinner med att fota alla moment men gör så gott jag kan. :)


RSS 2.0