Ny mat tidning i butik! :)

Igår var jag och min amn och handlade.
Jag hittade då en ny mat tidning, först tyckte jag att den var lite dyr då denkostade 79:-
Min man blädrade igenom den o sa att den var full med recept o att den verkade jätte bra o undrade om jag inte skulle köpa den.

Jag påpekade då priset att den kostade ju 79:-
Min man la då ner tidningen i våran kundvagn.
När vi kom hem o jag började kolla i tidningen var jag faktiskt glad att han gjort detta.
Tidningen är JÄTTE bra!!!
Sen är den faktiskt tjockare än tidningar brukar vara och den är verkligen full med härliga och inspirerande recept så den är helt klart värd sina 79:-
Jag känner att jag kommer hitta mycket kul i denna tidning och jag kommer garanterat att köpa den igen! :)
Sen köper jag en annan tidning som jag bara tok älskar men det är en bak tidning.
Men den är som sagt helt underbar o jag har inte missat att köpa ett enda nummer av den sen den kom ut.
Nu har jag sagt till min man att jag vill ha prenumeration på denna tidning :)

Häxans varmachoklad special

Varm choklad är ju riktigt underbart o speciellt när det är riktigt urrigt eller kallt ute som det är nu.

Denna choklad kom jag på för något år sedan när jag stod och lekte med smaker.
Det är en vanlig varm choklad men med citron grädde som sedan är toppad med cacao & chili krydda.

En spännande fräsh smak men samtidigt lite sting i den. :)




Dertta behövs på ett ungefär för 1 stor kopp.

3 dl mjölk
2 msk kakao
1-2 msk strösocker

2-2½ dl grädde
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron saft

cacao & chili krydda. (finns att köpa i mat affärer o är av märker Santa Maria)


   

Jag börjar med att vispa upp grädden så den är klar.
Ha i vaniljsocker, grädde och citronsaft och vispa upp med en elvisp.

   

När grädden är uppvispad häll då ner mjölk i en kastrull och värm upp.
När mjölken börjar sjuda (inte koka) häller jag i kakaon och sockret och vispar upp.
Kakao och socker kan du egentligen bestämma själv hur mycket du vill ha.
Ha i lite i taget och vispa o smaka av så du får rätt balans på det hela.

   

När du är nöjd med smaken häll då upp den varma chokladen i en  stor kopp, ha på den vispade grädden och toppa med kakao & chili kryddan. :)



Så här ser Cacao & chili kryddan ut.
Den finns att köpa i de flesta matbutiker och brukar stå bland de vanliga kryddorna.
(är av märket Santa Maria)



En härlig och lite annorlunda varm choklad som har en fräsh smak men samtidigt m lite sting.




Bara att sätta sig ner o njuta ;)
/häxan

Ps. Jag fotar allt till min blogg själv samtidigt som jag är i action. :)
detta gör att jag inte alltid hinner med att fota alla moment men gör så gott jag kan. :)


Frukost bullar

Delar med mig av detta underbara recept! :)
Det här är INTE mitt recept utan det här är ett recept som min man hittat på nätet men jag vet tyvär inte vart.
Jag kom hem en dag o då sa han att han hittat recept på bröd han gärna ville att jag skulle baka.

Jag blev jätte glad över att han suttit ner och letat fram något som han tyckte såg gott ut! :D



Detta behövs:



Så här gör du:






Smula ner jästen i en bunke.
Smält smöret och häll i vatten. Värm upp till 37 grader.
Häll sedan vätskan över jästen och rör om så den löses upp.
Ha sedan i salt och sockeroch rör om.



Ha sedan i 1 ägg och sist mjölet.
I receptet stod det att man helst skulle ha en matberedare men jag arbetade in mjölet för hand.
Väljer man att arbeta in mjölet för hand får man arbeta en hel del!
Degen ska bli mjuk, slät och smidig
Låt sedan få jäsa 30 min under duk.



När degen fått jäsa klar står det att man ska dela degen i 3 bitar, rula ut i längder och sedan dela varje längd i 10 bitar.
Jag vill ha lite större bröd/bullar så jag halverade degen istället.
Sedan rullade jag ut dem i längder o skar varje längd i 10 bitar som jag sedan rullade lite lätt o la på en plåt m bakplåtspapper.
Låt sedan bullarna få jäsa på plåten under duk i 30 min.
När bullarna jäst klart sensla dem lite lätt och strö på valmofrön.

Jag gjorde 10 bullar med frön och 10 utan.
Går ju jätte bra att göra utan om man inte gillar vallmofrön.
Grädda sedan mitt i ungen på 225 grader i ca 15 min.



Gjorde några bullar utan vallmofrön, kanske inte alltid man vill ha det på. :)





Härliga fluffiga frukostbullar med Vallmofrön :D
Super goda!!!
/Häxan

Ps: Jag fotar allt till min blogg själv undertiden som jag bakar/Lagar min mat så ibland hinner jag inte fota alla moment men gör så gott jag kan. :)

Kycklingwok m kokosmjölk

Denna kycklingwok är ett av mina egna små påhitt.
Jag älskar wokad mat, det är lätt att göra och det känns gott och fräsht. :)

Tyvär så har jag inget riktigt recept på denna men här har ni vad man behöver i allafall. :)



Detta behövs:
olivolja
vitlök
kycklingfilé
kokosmjölk
vattenkastanjer
babuskott
lök
purjolök
morötter
(röd paprika) Brukar jag ha i men den var slut hemma
jasminris
sambalolek
green curry mix
(salt)


   
Krossa vitlöken m bladet på en kniv och hacka sedan vitlöken i små bitar.
Skär ner kycklingen i små bitar.

  

Häll i lite olivolja i den varma woken o ha sedan i den hackade vitlöken låt fråsa upp några sekunder innan kyckling bitarna åker i.
rör om då o då.

   


Undertiden som kyckling o vitlök fräses upp skär då ner lök, purjo och morätter.
Jag skar mina morötter i stavar men självklart kan man skära dem som man vill.


   

När kyckling och vitlök fräst upp dvs kycklingbitarna ska INTE vara råsa utan de ska ha fått en jämn färg ha då i kokosmjölken.
Gör du en liten portion så finns det små kokosmjölks burkar att köpa i välsorterade mat butiker.
Ha sedan i sambal efter smak o även green curry spice mix efter smak.
Låt de stå och puttra ett tag. (ca 10-15 min)
passa även på att koka riset.

   

När kokosmjölken fått koka in lite ha då i vatten kastanjer o bambuskott, lått puttra ca 5 min under omrörning så de mjukas upp lite.
Ha sedan i grönsakerna.



Rör om grönsakerna ordentligt.
låt de bara bli varma så de har kvar krispigheten.
Smaka av o tillsätt eventuellt lite salt om du tycker det behövs.



Servera wooken med ris. :)
Denna rätt går även jätte bra att frysa. Pasar kanon som matlåda.




Enkelt, snabbt och gott! :)
/Häxan


ps: jag fotar allt till bloggen själv undertiden som jag lagar maten, det gör att jag ibland inte hinner med att fota alla moment.

RSS 2.0