Jordgubbssorbe

För en tid sedan hittade jag ett recept i en vecko tidning på mango sorbet.
Receptet var vädigt enkel!
Nu hade jag ingen mango hemma men jordgubbar!

Viste dock inte hur stor mängd jordgubbar man skulle ha.
I receptet stod det 1 mango.
Hur många jordgubbar är 1 mango?

Jag fich helt enkelt chansa o tyckte 200 g jordgubbar kändes bra. :)



Så här är receptet:

1½ dl vatten
1 1/4 dl strösocker
200 g jordgubbar


  

Koka upp vatten och socker så att sockret smälter.
Ställ sedan åt sidan så det får svalna.

   

Tvätta och ta bort de gröna från jordgubbarna.
När vätskan svalnat häll ner jordgubbarna i en mixer och häll på den kalla vätskan.
Kör så den blir en slät vätska.

 

Häll sedan upp detta i en bunde som tål frys.
Frys sedan sorben i 3 timmar innan du serverar.



Skeda sedan upp sorben i små serveringsskålar. :)



Klart att hugga in! :)
Detta blev supergott!!! Riktigt lätt att göra o snabbt gick det oxå, sen sköter det ju sig själv i frysen så man kan göra annat undertiden :D

Vill man piffa upp det hela kan man ju tex toppa med lite färska bär och citronmeliss.

/häxan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0