Potatis sallad
Potatis sallad är ju så grymt gott och jag tycker att den ska göras på färskpotatis!
Jag vet inte vad andra tycker men när den första färska potatisen kommer så kan i allafall jag lätt äta potatis sallad som den är! :D


Detta behövs:
Ett gäng med färskpotatis
gul och röd lök
1-2 vitlöks klyftor
majonäs
dijonsenap
creme fraiche
rädisor
salt, peppar
färsk dill eller gräslök
När jag kokar potatis, speciellt färsk potatis har jag i ganska mycket flingsalt för jag tycker det ger bra smak till potatisen.
Har i ca 3 nävar salt.

Jag tycker om att ha på färsk dill över potatisen när den kokat klart.
Dill har jag sått själv så det har vi på balkongen, nära och bra. :)
Så låter jag potatisen svalna.

När potatisen är kall häller jag upp den i en skål och skär den i småbitar.
Så häller jag i en liten burt creme fraiche, tar gram en matsked o klickar i ca 1 matsked dijon senap och 2 rejäla matskedar majonäs.
Blanda sedan ihop allt.

Hacka sedan den gula löken och den röda samt pressa ner vitlöken.
Rör om igen, tvätta rädisorna, skär bort blad och rötter.
Skär dem sedan i bitar och ha i potatis salladen och rör om.
Smaka av och ha eventuellt i lite sallt och svartpeppar eller pepparmix.

toppa gärna med finhackad dill eller gräslök.
God att äta som den är men även till grillat eller kallmarinerad fläskfilé som är en av mina stora favoriter.
/Häxan
Jag vet inte vad andra tycker men när den första färska potatisen kommer så kan i allafall jag lätt äta potatis sallad som den är! :D


Detta behövs:
Ett gäng med färskpotatis
gul och röd lök
1-2 vitlöks klyftor
majonäs
dijonsenap
creme fraiche
rädisor
salt, peppar
färsk dill eller gräslök



När jag kokar potatis, speciellt färsk potatis har jag i ganska mycket flingsalt för jag tycker det ger bra smak till potatisen.
Har i ca 3 nävar salt.



Jag tycker om att ha på färsk dill över potatisen när den kokat klart.
Dill har jag sått själv så det har vi på balkongen, nära och bra. :)
Så låter jag potatisen svalna.



När potatisen är kall häller jag upp den i en skål och skär den i småbitar.
Så häller jag i en liten burt creme fraiche, tar gram en matsked o klickar i ca 1 matsked dijon senap och 2 rejäla matskedar majonäs.
Blanda sedan ihop allt.




Hacka sedan den gula löken och den röda samt pressa ner vitlöken.
Rör om igen, tvätta rädisorna, skär bort blad och rötter.
Skär dem sedan i bitar och ha i potatis salladen och rör om.
Smaka av och ha eventuellt i lite sallt och svartpeppar eller pepparmix.

toppa gärna med finhackad dill eller gräslök.
God att äta som den är men även till grillat eller kallmarinerad fläskfilé som är en av mina stora favoriter.
/Häxan
Kommentarer
Trackback