Härlig vitlöks kyckling med pesto och bandpasta

Denna rätt hittade jag i år i en mat tidning... tror det var mat magasinet.
Kommer inte heller här ihåg vad rätten heter o har ju inte heller kvar receptet men den satte sig någerlunda i mitt huvud...
Dock har jag inga mått heller eftersom jag saknar receptet men denna är räknad på 1 person.



Detta behöver man:

Bandpasta
Kyckling filé/ Eller quorn för de som vill ha vegetariskt
pesto
Mozarella bollar
körsbärs tomater
parmesan ost

   

Eftersom jag bara lagade till mig tog jag endast 1 kycklingfilé som jag skar i små bitar och en stor klyfta vitlök som jag krossade och grov hackade.
Sen är det baa att fräsa upp kycklingbitarna med vitlök i lite olivolja så kycklingen blir gyllen brun.

   

Undertiden som kycklingen fräser åpassar ja på att koka band pastan, jag tog bara 2 bollar.
När pastan är klar låter jag den rinna av lite.
När kycklingen fått sinn gyllen bruna förg tar jag av stekpannan från plattan men stänger inte av den ännu, har i bandpastan och 2-3 msk pesto.
Rör sedan om ordentligt så allt blandas väl.

 

När det är väl blandat är det bara att ha i mozarellan och tomaterna ställ den på plattan lite och blanda runt så tomaterna blir lite små varma.
Krydda eventuellt m lite sallt och svart peppar.

  

Stäng seda a plattan o ta bort stek pannan från plattan.
Riv lite parmesan ost, jag brukar riva den så jag får små skivar som jag sedan bryter sönder lite lätt och stör över



Denna rätt är underbart god!



Godast e att toppa m basilika men nu hade jag bara persilja hemma.

Denna rätt är oxå perfekt att ha som matlåda.
Man kan äta den kall, men om du har den som matlåda och vill värma den i micron... värm inte på full effekt o inte för länge!
Gör du det smälter mozarellan och tomaterna spricker! :)

/Häxan 

Fisk med "mojs"

Ibland har jag en förmåga att döpa om maträtter när ja inte kommer på dess rätta namn! :)
Det här är ett sådant fall.
Jag är välldigt kräsen när det gäller fisk, äter istort sett bara lax men denna fisk rätt som jag faktiskt fått lära mig i skolan (tänk att man lärt sig nått därifrån) gillar jag jätte mycket!
Har tappat bort receptet men har det i allafall i huvudet! :D

Eftersom min man är allergisk mot fisk och skaldjur får jag äta det själv.
Detta recept är därför till 1 person.



Jag använde mig först at Torsk men har med åren gått över till dessa.
Det ligger 4 bitar i en förpackning så 1 bit blir alldeles lagom för mig.



Detta behövs för 1 person

1 bit fisk
75 g smör
1 gul lök
ca 1 dl ströbröd
persilja och salt

(potatis)

   

Lägg fisken i en ugnsäker form med lite höga kanter.
Låt den gärna tina men ibland gör jag denna rätt med fryst fisk den får då bara vara lite längre i ugnen.
Smält smöret i en kastrull och hacka löken.
Jag brukar hacka den i ganska fina bitar.

  

När smöret smält ta bort kastrullen och ha i löken och ströbrödet, rör om så du får en klibbig massa.
Klipp ner persiljan och rör om.
Smaka av lite o se om du behöver tillsätta lite salt.

   

Nu är mojset klart så det är bara att ta en matsked och klikka ut mojset över fisken och runt kanterna så att hela fisken täcks m mojs.
Låt den sedan stå mitt i ugnen på 225 grader.
Tinad fisk ca 20 min
Fryst fisk ca 3o min

Till detta brukar jag ha kokt potatis.



Så var fisken klar! :)



Denna rätt är även perfekt att ha med sig som matlåda!
Jag brukar även vid sidan om ha en x-tra liten klick bords smör till potatisen för det är sjukt gott! :D
Fisk med mojs och kokt potatis!
/Häxan

Snabbt iskaffe

För några dagar sedan tipsade en a mina bästa vänner mig om detta underbara iskaffe.
Hon är som en stora syster för mig o folk tror faktiskt att vi är systrar. :D



Hur som helst... hon skickade med mig och mannen 2 påsar så vi kunde dricka det här hemma.
Välldigt lätt att göra i ordning!!!

   

Bara tömma påsens innehåll i ett glas och tillsätta kall mjölk! :)
Sen bara röra ihop det och så ka ma även ha i isbitar om man vill.



Detta var mer än super gott!!! :D
Föll mig verkligen i smaken!
Dock hade det varit gott om de även hafft denna m lite choklad smak... då hade den kommit välldigt nära Pucko kaffe som fans för ca 5-6 år sedan.
Ni som inte smakade den... det var pucko smaksatt med kaffe. Man kunde dricka den både kall och varm men den var godast kall.
Den blev som en iskaffe m chokladsmak. STOR sorg att de tog bort den!!!

Men denna dryck blir min nya favorit! :D
/Häxan


Snabb Cappuccino m choklad

Jag snörrade häromdagen in bland kaffe hyllorna på coop och såg av en slump cappuccino smaksatt med mjölkchoklad, Toblerone och Daim.
Jag blev välldigt nyfiken på Toblerone och Daim så de fick hamna i korgen och följa med hem! :)



    

De är verkligen små praktiska påsar som ligger i.
Perfekt egentligen om man ska ut någonstans...bara att man har med sig en termos m varmt vatten och en mugg som rymmer ca 2 dl.
Men även skönt att bara ha hemma om man vill ha något som går riktigt snabbt. :)



Toblerone cappuccino var helt okey.
Fick dock ingen wow känsla av den, tycker skummet hadde en liten bränd smak.
Kommer dock att testa den igen, man kan ju ändra uppfattning.
Men detta är vad jag tycker just nu.

   



Daim cappuccino föll mig däremot verkligen i smaken! :)
Den var verkligen suuuuuper god så den kommer jag att köpa flera gånger!!! :D
Klar rekomendation! :)

/Häxan

Bacon, ris och ägg

Ibland kan det vara gott med välldigt simpel mat!
Detta är en maträtt som är bra för den som saknar fantasi nån dag o bara vill slänga ihop nått snabbt. :)



   

När jag kokar ris använder ja mig bara av Jasmin ris för jag tycker det är det godaste riset.
Många tycker det är jobbigt att hålla på att mäta upp ris o vatten men det är inte alls krångligt eller svårt!

Ska jag bara göra ris åt mig själv:
1 dl ris
2 dl vatten lite olivolja o salt.

Nu gjorde jag åt mig o min man:
2 dl ris
4 dl vatten ca 1 tsk olivolja och lite salt.

Låt vattnet koka upp med ris olja o salt, rör om, sänk ner värmen så att den ligger på 2:an ungefär o sätt på ett lock på sniskan. (riset brukar ta 15-20 min att koka upp) När vattnet kokat bort är riset klart.
Rör om när ca halva tiden gått, lägg på locket igen och rör om när riset börjar bli klart.

  

Bacon packeten klipper jag av på hälften.
Jag gillar inte att steka hela bacon remsor för de är så långa, men de gör man som ma själv vill.
Jag använder ALDRIG smör eller olja när jag steker bacon för de är redan så feta i sig!
1 av våra plattor går upp till grad 12 så jag brukar steka på 6-7:an
På en "vanlig platta skulle jag steka på 4-5 :an. :)
Jag sätter igång plattan för riser och baconen nästan samtidigt.
Så fort stekpannan e varm sätter jag igång att steka riset och då börjar ofta riset små sjuda i kastrullen.

 
Så när riset kokat i ca 7-8 minuter rör jag om lite o sätter på locker igen :)

   

Ibland stänker det mycket från baconen när man steker dem, även om ma har på ganska låg temperatur.
Jag brukar då ta på mig grytvantar och röra om för då slipper jag bränna mina händer om det skvätter fett :)

Så ser man att riset är klart när allt vatten är borta och riset bara är klibbigt.
bara att ta av från spisen, rör om, sätt på locket så riset håller sig varmt sen är det bara att steka ägg.
Jag har en liten äggstekpanna som jag brukar använda mig av för ja tycker den e så perfekt :D

   

Jag brukar steka 2 ägg i mi lilla panna så kryddar jag m lite aromat på äggen för det är super gott.
Baconen brukar jag steka så de är lite knapriga.



Så var det klart! :D
välldigt simpel rätt men grymt gott o det är bra vissa dagar m enkelmat.
Bacon ris och ägg! Gott m ketchup till!!!
/häxan

Kryddmuffins

Kryddmuffins är något jag verkligen gillar!
Super goda muffins, men det blir ännu godare om ma har ner lite äppelbitar också :)





Jag har som sagt aldrig russin till dessa muffins istället tar jag gärna i äppelbitar istället :)

   

Jag smälter smöret i en kastrull och ställer det åt sidan som i receptet.
Så vispar jag upp ägg och socker med en elvisp och har sedan i kryddorna och bakpulvret.

   

Så kör jag lite med elvispen igen så att kryddor o bakpulver blandas.
Sen har jag i mjölk och mjöl och vispar lite mera.

   

Sist har jag i det smälta smöret och vispar en sista gång med elvispen så att smeten blir slär o fin.
Placerar små pappersformar på 2 plåtar.
(recepter säger ca 20 st men när jag har äppel bitar i häller jag bara upp smeten i ca ½ formen)

  

så skalar jag 1-2 äpplen, skär bort kärnorna och skär ner äpplena i skivor o sedan små bitar.
Jag brukar placera 3 bitar i varje form för då blr det som öga,öga och mun :D (lite kul)
Så gräddar jag dem mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min.





Goda kryddmuffins med och utan äppelbitar :)
Super gott och går även kanon bra att frysa in o tina lite lätt i micron.
/Häxan

RSS 2.0