Häxans laxsallad m krutonger

Att göra en sallad är jätte lätt!
Man kan ju i princip ha i vad som helst man känner för.
För min del blir det faktiskt lite olika beroende på vad jag har hemma.



Jag älskar även att ha i krutonger i mina sallader o även krutonger är super lätta att göra!
(för er som inte vet vad krutonger är, det är stekta brödbitar som är härligt krispiga)

 

Jag brukar börja med att steka upp en laxbit.
Jag har på lite salt och lime peppar så steker jag upp den i olivolja.
När den fått fin färg o är igenom stekt ställer ja den åt sidan så den får svalana.
(jag brukar steka laxen 2-2½ minut per sida på medelvärme)

  

Tag sallad och strimla den (skär den i tunna remsor) häll över lite olivolja orör om.
ta ett hårdkokt  och smula sönder den över salladen.

  

SEn tar jag tomater o skär dem i klyftor för att skära bort kärnorna.
Jag gillar inte att de är så vattninga innuti så jag skär bort det för att slippa få en så "blaskig" sallad.
Sen skär jag dem i bitar.

   

I år odlade jag svarta paprikor! :)
De smakar som gröna och de är gröna innuti så det är absolut inget konstigt med dem! :)
Skär paprikan i strimlor eller bitar o ställ åt sidan lite.

  

Sen är det bara att ta laxen och mosa den och lägga den över salladen med lite mozarella.

 

Dags att göra krutongerna!
Jag brukar ta vanligt formbröd, så skär jag bort kanterna och skär brödet i små tärningar.

   
Tag fram en stekpanna o häll i olivolja (ganska mycket, men inte för mycket!)
Ha i bröd bitarna, rulla runt dem i oljan o stek dem så att de får en fin brun yta o blir krispiga.

   

Parmesan ost är ju bara sååååå gott att ha i sallad tycker jag.
Jag brukar skära på jag får skivor som jag sedan bryter ner lite o strör över salladen.
sist toppat jag med paprikan och krytongerna.



Härlig och god mättande lax sallad!
Men som sagt en sallad kan man göra hur man vill! :D
/ Häxan


Ny tidning i affären

Idag när jag o min man åkte iväg för att stor handla hittade jag denna intressanta tidning som genast fick följa med i kundvagnen. :)
Jag har faktiskt aldrig sett denna tidning förut sp den måste vara helt ny på marknaden.



Denna tidning vill jag verkligen rekomendera!
Jag tycker den var sjukt bra!
Det fans verkligen massor med kul och spännande saker i den, jag fick hur mycket nya idéer sim helst när jag läste den.

Nästa nummer verkar ju inte heller bli någon besvikelse!
Ser ut som att den kommer vara full proppad med roliga och spännande saker!



Jag ser redan nu verkligen fram emot nästa nummer!
den ska i allafall jag HA!!! :D
/Häxan

Häxans kryddiga Järpar

Själva grund receptet på denna kommer från tv 4 nyhetsmorgon.
Detta färs recept är något jag använder till köttbullar, biffar och järpar.
Dock gör jag om det en del eftersom det ska vara olika smak tycker jag. Inte kul om allt smakar likadant! :)



Detta behövs:


 


Obsercera att jag använder CAJUN krydda och INTE cayenne peppar!
De är  2 helt olika saker och därav olika smaker!
Cajun krydda är en krydd blandning  och Cayenne är från en krydda av Cayenne peppar.
Cajun kan vara svårt att få tag på ibland, jag brukar köpa min på vanliga marknader. :)

   

Rör i hop färs och ägg.
Hacka den gula löken o ha i rör om lite till.
Skala och pressa i vitlöks klyftorna.

   

Häll sedan i vatten, grädde och fond. Det kommer till en början se välldigt "rinnigtt" ut men rör om så kommer det tjockna till o du får en fin smet.
Hacka sedan persiljan.

  

Häll sedan i persiljan samt kryddor och rör om.
Gör ett stekprov eller ta pyttelite färs på en sked o smaka av.
Det är inte farligt att smaka av rå köttfärssmet!
Man äter ju råbiff så varför skulle man inte kunna smaka av köttfärsen?



Mina vigselringar är något jag alltid plockar av mig när jag ska arveta med händerna i köket.
Samt kom ihåg att tvätta händerna!

    

Fukta händerna med kallt vatten o tag sedan en rejäl matsked m färs.
Rulla färsen i händerna så att du får en avlång form, vattnet hjälper till så att färsen inte klibbar fast i händerna.
Du hanterar färsen mycket bättre genom att fukta händerna  kallt vatten.

  





Till detta serverar jag kokt potatis, en hemma gjord sås, hemma gjord lingonsylt samt nån god sallad! :)
Till detta har vi även ibland alkoholfri öl. (Jag o min man dricker ju inte alkohol, läs "varför alkoholfritt"
)/Häxan


(alla fotona i min blogg är det jag som tagit förutom fotona på mig, de har min ma tagit)

Häxans choklad sockerkaka

Att hitta på egna recept är kul!
detta recept har jag fixat ihop själv och de som fått smaka denna sockerkaka har till min stora glädje gillat den jätte mycket.



Detta behöver du:

75 g smör
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 dl mjölk

   

Smöra och bröa en form. (Den ska vara avlång eller m hål i mitten)
Vispa upp ägg och socker, gärna med en elvisp.
Smält smöret o ställ åt sidan.
Ha ner kakao, bakpulver och vanilj socker i smeten.

   

Ha ner mjölet i smeten och mjölken. kör m elvispen.
ha därefter i smöret o kör med vispen igen.

   

När smeten sen är vispad klar häll ner den o formen.
Smeten kommer att vara ganska tjock.
Ställ sedan in  formen i ugnen, den ska gräddas i nedre delan av ugnen på 175 grader ca 40-50 min



En härligt god choklad sockerkaka! :)
/Häxan

RSS 2.0