Snökakor
Nu blir många av mina vänner glada då jag ÄNTLIGEN lägger ut receptet på snökakor! ;D
Hittade detta underbara recept i tidningen hembakat.
Jag tyckte receptet lät jätte intressant o var bara tvungen att testa baka dem.
Jag bakade dem i december i samband med att min man fyllde år o nu äntligen 2 månader senare finner jag tid att blogga om dem! :D

Detta behövs:


'

Hacka cholkalden och smällt den sakta i ett vattenbad.
undertiden som chokladen smälter vispa ihop smör och farin socker.
Låt den smälta chokladen i vattenbadet svalna lite.

Vispa i ägget, vaniljsocker och kardemmuma och sedan den smälta chokladen på svag vispning.

Ha, sedan i kakao, bakpulver och salt och vispa lite lätt igen.
Ta sedan fram en slev och rör ner mjöl ock mjölk.

Rör i hop så degen blir lite kladdig.
Forma en längd och slå in den i plast folie, låst stå i kylen några timmar.

När degen fått stelna till sig lite häll upp strösocker i en skål och florsocker i en annan.
Ta bort plastfolien och skär rullen i cm tjocka skivor, rulla till bollar o platta till dem lite.
Rulla sedan kakan ordenltligt i strösocker och sedan ordentligt i florsocker!
Dränk verkligen kakan i florsocker!
Lägg sedan på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 14 min så att ytan krackelerar.

Uuuuunderbart goda kakor!!!!

Förvara sedan kakorna i burk med tätt lock.
(Jag la lite smörpapper mellan kakorna i burken)
Kakorna blir lite så där mysigt sega sen och fantastiskt goda! :)
/häxan
ps: jag fotar allt till min blogg själv undertiden som jag håller på så i bland hinner jag inte att fota alla moment men försöker hinna med så mycket jag kan :)
Hittade detta underbara recept i tidningen hembakat.
Jag tyckte receptet lät jätte intressant o var bara tvungen att testa baka dem.
Jag bakade dem i december i samband med att min man fyllde år o nu äntligen 2 månader senare finner jag tid att blogga om dem! :D

Detta behövs:


'




Hacka cholkalden och smällt den sakta i ett vattenbad.
undertiden som chokladen smälter vispa ihop smör och farin socker.
Låt den smälta chokladen i vattenbadet svalna lite.




Vispa i ägget, vaniljsocker och kardemmuma och sedan den smälta chokladen på svag vispning.




Ha, sedan i kakao, bakpulver och salt och vispa lite lätt igen.
Ta sedan fram en slev och rör ner mjöl ock mjölk.



Rör i hop så degen blir lite kladdig.
Forma en längd och slå in den i plast folie, låst stå i kylen några timmar.




När degen fått stelna till sig lite häll upp strösocker i en skål och florsocker i en annan.
Ta bort plastfolien och skär rullen i cm tjocka skivor, rulla till bollar o platta till dem lite.



Rulla sedan kakan ordenltligt i strösocker och sedan ordentligt i florsocker!
Dränk verkligen kakan i florsocker!
Lägg sedan på bakpappersklädd plåt.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader ca 14 min så att ytan krackelerar.

Uuuuunderbart goda kakor!!!!

Förvara sedan kakorna i burk med tätt lock.
(Jag la lite smörpapper mellan kakorna i burken)
Kakorna blir lite så där mysigt sega sen och fantastiskt goda! :)
/häxan
ps: jag fotar allt till min blogg själv undertiden som jag håller på så i bland hinner jag inte att fota alla moment men försöker hinna med så mycket jag kan :)
Kommentarer
Postat av: Anna D
Ja dessa kakor är supergoda :)
Postat av: Häxan
Ja, de är farligt goda :D
Postat av: Albin Harnisch | Apower
Roligt att se att du fortfarande håller på med bloggen :) Har inte varit här på ett tag men blev lite fika sugen och kom på att du har lagt upp många goda recept :P
Trackback